6 Mar 2015

Rahsia mama menawan dengan vitamin c

teks : husnabakar

Assalamualaikum

Semalam saya ada dok belek-belek majalah Pa&Ma yang keluaran 2 tahun lepas, pastu ada satu tajuk yang membuatkan mata saya melekat.."Rahsia hot mama!!"..hihi...pastu baca la satu persatu dan salah satu rahsianya ialah AMBIL VITAMIN C!!.Alhamdulillah saya memang dok amalkan pun sekarang dan vitamin ni la saya paaaling suka!! sebab apa?? saya bebas resdung dan kulit pulak makin cantik.

Ambil vitamin c sebanyak 1000mg sehari, boleh dari sumber buah-buahan @ sayuran segar @ yang paling mudah ialah dengan pengambilan supplemen vitamin c. Ya la, kita ambik buah @ sayur tak tentu lagi kandungan vitamin c cukup atau tak 1000mg tapi kalau dengan tablet vitamin c tu..insyaAllah dah tentu jumlahnya..satu tablet mengandungi 500mg vitamin c..

KELEBIHAN SUSTAINED RELEASE VITA-C  PLUS

Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan.

Selain itu, satu biji Vita-C ini juga mampu membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 biji buah oren beserta dengan kulitnya. Sudah pasti kita tidak mampu untuk memakan buah limau sebanyak ini setiap hari, kan? Vitamin C Shaklee juga mengandungi bioflavonoids untuk meningkatkan keberkesan vitamin C itu sendiri.


Di bawah ini disenaraikan sebab-sebab untuk kita jadikan vitamin C ini sebagai rutin harian:
 1. Tubuh kita tidak dapat menghasilkan vitamin C dengan sendiri.
 2. Tubuh kita akan kehilangan vitamin C  semasa melakukan aktiviti harian.
 3. Vitamin C dalam badan akan menyusut apabila kita berada dalam keadaan tertekan (stress).
 4. Bagi perokok, kandungan vitamin C dalam mereka sangat terjejas kerana 1 batang rokok mampu memusnahkan 50-100mg vitamin C dalam badan.
 5. Pil perancang dan ubat tahan sakit juga mengurangkan kandungan vitamin C dalam badan.
Pengambilan vitamin C Shaklee secara berterusan mampu meberikan kesan positif kepada badan kita, terutamanya dari segi kecantikan. Ini kerana ianya:
 1. Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
 2. Mencerahkan kulit.
 3. Melambatkan proses penuaan.
 4. Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.
Selain dari sudut kecantikan. vitamin C Shaklee jgua bagus untuk:
 1. Meningkatkan sistem imunisasi badan.
 2. Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
 3. Mengatasi masalah gusi berdarah.
Menarik kan vitamin C Shaklee ini? Hah apalagi, marilah dapatkan sebotol. Sebotol ada 180biji, dan tahan untuk kegunaan enam bulan, boleh makan dan juga buat masker. memang berbaloi2.


TESTIMONI VITA-C

kulit licin & glowing dengan pengambilan vitamin c
okey, nak cuba juga??
nak jadi hot mama??
nak jimat lebih??
sms@whatsapp husna ya 0194371301
kita sembang2 vitamin (',')


No comments:

Post a Comment

E-KIOSK VITAMIN SIHAT Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign